اروگوئه به دنبال تکرار موفقیت ها در جام جهانی

نام رسمی در فیفا: Republica Oriental del Uruguay, URU
رتبه فعلی در رده بندی فیفا: 6
قهرمانی در جام جهانی: 2
رنگ لباس اول: آبی فیروزه ای
سرمربی فعلی: اسکار تابارس
سرزمین اروگوئه با جمعیتی در حدود 3 میلیون نفر، از کم جمعیتترین کشورهای آمریکای لاتین به شمار میآید. اما بنا به گزارشات، 250000 نفر در این کشور به بازی فوتبال مشغول هستند و از حیث بازیکنان صادر شده نسبت به جمعیت، حتی بالاتر از برزیل قرار دارند. اروگوئه تیم اولینهای جام جهانی محسوب میشود و شاید این تیم را بتوان نوستالوژیک ترین تیم جام جهانی نامید. در سالیان بسیار دور آنها حاکم بلامنازع جامهای جهانی بودند ولی پس از چند دهه افت، مجددا به روزهای خوش دهه 30 و 50 میلادی بازگشتهاند. این تیم دوبار در سالهای 1930 و 1950 قهرمان جهان شد. آنها همچنین در 15 دوره برنده جام ملتهای آمریکای لاتین موسوم به کوپا آمریکا شدهاند.
صعود به جام جهانی 2014
مقدماتی جام جهانی 2014 در منطقه آمریکای لاتین با حضور نه تیم برگزار شد برزیل به عنوان تیم میزبان از پیش صعود کرده بود واین کار را برای سایر تیم ها سخت میکرد. اروگوئه کار را به پیروزی 4 بر 2 مقابل بولیوی آغاز کرد و در 5 بازی نخست 11 امتیاز بدست آورد. اما در میانه راه نوار ناکامیهای اروگوئه کلید خورد و کلمبیا این تیم را 4 بر صفر در هم کوبید. این روند تا هفته دوازدهم ادامه یافت و اروگوئه در استانه حذف قرار گرفت. تا اینکه در 4 هفته پایانی اروگوئه ایها در 4 بازی حماسی 9 امتیاز گرفتند و به عنوان تیم 5 ام آمریکای لاتین به بازی پلی آف مقابل اردن راه یافتند. آنها در بازی رفت و در زمین حریف روی نبوغ ادیسون کاوانی 5 بر صفر حریف آسیایی خود را در هم کوبیدند و بازی برگشت برای این تیم تشریفاتی شد و در خانه مقابل اردن به تساوی بدون گل دست یافتند و راهی جام جهانی برزیل شدند.
تاریخچه حضور در جام جهانی
اروگوئه نخستین تیم میزبان جام جهانی و نخستین فاتح این جام بود آسمانیها در این جام با 2 پیروزی در مرحله گروهی به عنوان تیم اول به دور بعد صعود کردند ودر نیمه نهایی با 6 گل یوگوسلاوی را در هم کوبیدند و حریف آرژانتین در دیدار پایانی شدند. در آن زمان جمعیت شهر مونته ویدئو به 300000 نفر محدود میشد ولی با این حال ورزشگاه 63500 نفری سنتانریو 93000 تماشگر را به چشم خود دید. که این بازی نیز در پایان با پیروزی 4 بر 2 اروگوئه همراه بود و این تیم اولین قهرمان جهان لقب گرفت.
اروگوئه در دو جام جهانی بعد غایب بود تا اینکه در جام جهانی 1950 برزیل بار دیگر درخشید. آنها در این جام، بولیوی را با هشت گل در هم کوبیدند. سپس در ادامه راه باید با 4 تیم برتر در یک گروه مسابقه میدادند و تیم اول قهرمان جهان میشد. در بازی فینال برزیل فقط به یک مساوی نیاز داشت تا قهرمان شود و تا دقیقه 79 بازی با تساوی یک بر یک دنبال میشد. که چیگیا بازیکن اروگوئه در دقیقه 79 دروازه باربوسا را گشود و 173000 تماشاگر ورزشگاه ماراکانا را به حیرت فرو برد. باربوسا مورد شماتت مردم برزیل قرار گرفت و خیلی زود فوتبال را کنار گذاشت او بعدها گفت: حداکثر مدت زندان برای هر جرمی در برزیل 30 سال است ولی من یک عمر خانه نشین شدم.
اروگوئه در جام جهانی 1954 سوییس هم چهارم شد این عنوان مجددا در سالهای 1970 و 2010 نیز حاصل شد. کارشناسان مقام چهارمی این تیم در جام جهانی 2010 را رنسانس فوتبال اروگوئه میدانند.
پیش بینی عملکرد در جام جهانی 2014
مقدماتی جام جهانی نشان داد که آسمانیها تیمی پرنوسان هستند. گاه پیش میآید که تیمی را در خارج از خانه گلباران میکنند و در مقابل همان تیم در خانه شکست میخورند که شاید این خصیصه از ویژگیهای فوتبال آمریکای لاتین باشد.
آنها در آخرین تورنمت معتبر جهانی در جام کنفدراسیون ها با ارئه بازیهای تماشاگر پسند چهارم شدند.
از ویژگیهای این تیم خط حمله زهردار آن است که با وجود بازیکنانی مثل لوییس سوارز و ادیسون کاوانی باید از این تیم انتظار بازیهای پر گل داشت.
از میان بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی اروگوئه سه بازیکن در باشگاههای برزیل بازی میکنند که میتوان آشنایی آنها را با جو استادیومهای برزیل یک خصوصیت مثبت تلقی کرد و از طرفی تیم های اروپایی هم گروه اروگوئه نظیر ایتالیا و انگلستان همواره در آمریکای جنوبی ناکام بودهاند و البته دیگر حریف این تیم یعنی کاستاریکا، شانس چندانی برای صعود ندارد.
مردم اروگوئه معتقدند که برزیل برای آنها خوش یمن است و اگر از دید خرافات به قضیه بنگریم شانس اروگوئه از این نظر هم برای کسب نتایج قابل قبول زیاد است.